Sanal Ofis Sistemi Nasıl İşler?

Sanal Ofis hizmetinin nasıl işlediği sıklıkla merak konusu olur. Sanal ofisin çalışma mantığı, kolaylıkları, vergi dairesi işlemleri ve bu şirket türünün yasal olup olmadığı sıkça sorulan sorular arasındadır. Ana hatlarıyla bu ofis sistemi, şu özelliklere sahip meslek grupları için idealdir:

  • Düzenli olarak büroya gidip büro mesaisi yapmaya ihtiyacı olmayan
  • Resmi ve kurumsal bir iş yeri adresine ihtiyaç duyan

Sanal ofis tercih eden girişimciler, son derece merkezi bir konumda resmi bir iş adresine sahip olurlar. Böylece yazışma ve gönderi takiplerinde kolaylık sağlanır. Resepsiyon ve sekreterlik hizmeti sağlayan bu kurumsal olanak çerçevesinde faturalar veya tebligatlar gibi önemli yazışmalar teslim alınır. Aynı şekilde, kargo ya da faaliyet kollarıyla ilgili numuneler gibi kritik gönderiler de yine emin eller tarafından teslim alınarak sekreterlik hizmetleri çerçevesinde kişilere bilgilendirme yapılabilir.

Girişimci, sahada veya seyahatte bulunduğu zamanlarda kritik yazışma, kargo ve evrak alışverişinde aksaklık yaşamaz ve bunların takibinde büyük bir rahatlığa kavuşur. Çağrı servisi hizmeti almayı da tercih etmiş ise bu takip çok daha kolay hale gelir. Bu sayede teslim alınamayan kargolar, önemli faturalar ve yazışmalar konusunda herhangi bir kayıp ya da aksaklık yaşanmadan işler çok daha etkin bir biçimde yürütülür. Ofislerin lokasyonu trafik koşullarındaki avantajlı durumu ve hemen her tür toplu taşımaya yakınlığı itibariyle son derece merkezidir. Dolayısıyla, girişimcinin kendisi de ziyaretçileri de bu noktalara kolayca ulaşabilir.

Sanal Ofis Yasal Mı?

Fiziki bir iş yerine sahip olma ihtiyacı duymayan serbest çalışanlar ile ilk kez şirket kuran girişimciler sanal ofisi büyük oranda tercih ederler. Bir ticari faaliyet içine girecek kişilerin resmi bir yazışma adresi beyan etme zorunluluğu vardır. Ancak kanunda bu adresin nasıl olması gerektiğine ilişkin kısıtlayıcı bir hüküm yer almamaktadır. Dolayısıyla, yasalar nezdinde girişimcileri merkezi bir noktada yüksek kira ve giderleriyle karşı karşıya bırakan bir durum yoktur.

Sanal Ofis tercih edilerek yasal adres olarak da kullanılabilir. Ofisin adı sanal olmakla birlikte firma gerçektir ve diğer şirket kuruluşlarında olduğu gibi gerekli tüm resmi adımlar atılır ve prosedürler yerine getirilir. Esasen sanal ofisin kuruluş işlemi de son derece kolaydır. Bu yönüyle de girişimcilerin gözdesi bir seçenek olarak öne çıkar.